Categorie-afbeeldingFietsen vanuit Geel
Wanneer?
Zondag, 26 Juli 2020 13:00 - 18:00
Waar?
Extra Info
Activiteit

AC Fietstocht - Sint-Dimpnaroute - Geel - zondag 26 juli 2020


Vooreerst dank aan Luc om de tocht in Mechelen, 'de gouden carolusroute',  op zich te nemen. Met 30 deelnemers was ook deze tocht een groot succes onder de huidige omstandigheden.
Door de corona maatregelen is het voor ons allemaal wat moeilijker en vergt alles meer voorbereiding, maar we zijn er toch weer in geslaagd om jullie van een prachtige tocht te laten genieten, ook al verloopt dat niet altijd zonder slag of stoot... . We zijn uiteraard tevreden met de hoge opkomst, dat geeft ons een enorme voldoening!

Klik HIER en geniet van enkele foto's

We passen de organisatie van onze tochten aan aan de nieuwe corona maatregelen die van toepassing zijn vanaf 1 juli! Verder in de mail kan je meer details over de maatregelen lezen.

Voor onze volgende tocht is het weer de beurt aan Jan en Danny. Al jaren na elkaar verzorgen ze een fietstocht in Zeeland. Maar dit jaar hebben ze ervoor gekozen om ons Geel en omgeving te laten verkennen. Dit is het thuisfront van Danny, dus dit belooft weer een kwalitatief uitgewerkte tocht te worden zoals we dat gewoon zijn van hen. 
Ik laat ze hierbij aan het woord:Beste fietsers,

Dit jaar houden we het dichter bij huis. Geen tocht door het mooie Zeeland zoals de vorige jaren. “Dankzij” de Corona-tijden verkennen we meer onze eigen contreien. Nu is Geel en omgeving aan de beurt. 

Op de Geelse Markt staan we even stil bij een bronzen beeldhouwwerk, dat hulde brengt aan de Geelse gezinsverpleging. Veel gezinnen bieden psychisch zieke mensen voor korte of langere tijd een warme thuis aan. Deze opmerkelijke traditie heeft ervoor gezorgd dag Geel wereldwijd bekend is geworden.

We passeren de gotische St.-Dimpnakerk, het Gasthuismuseum en rijden richting groene Nete-vallei. We volgen de rustige oevers van de Nete tot aan het Albertkanaal. Over de recente majestueuze brug van Stelen bereiken we via Oosterlo, de Dimpna-kapel in Zammel, waar volgens de legende de H.-Dimpna door haar bloedeigen vader werd onthoofd!

Via de abdij van Tongerlo belanden we in Olen. We steken het Albertkanaal over langs het indrukwekkende sluizencomplex met zijn toenemende drukke binnenvaart en fietsen door naar Geel-Centrum.

We reserveren voor “een bubbel” van 10 personen een tafel op de Grote Markt van Geel.
Bij de aanvang van de tocht zullen we hierover meer info geven en nagaan wie er graag blijft eten om zo het juiste aantal te kunnen reserveren.

Praktisch:
Samenkomst aan het station van Geel om 13h00.
Vertrek om 13h15.
Parkeren kan gratis op de parking van het station.

De tocht is 43km lang en gaat over vlakke wegen.

Breng voldoende water of frisdrank mee voor het geval we niet op een terras terecht kunnen.
 
Fietsgroeten,
Danny en Jan


  

Wie de Kempen kent weet dat het daar prachtig is om te fietsen. Dus mis deze tocht niet!

Even kort:
Afspraak op zondag 26 juli om 13u aan station in Geel
Adres: Stationsplein 43, 2440 Geel
Parkeren: kan aan het station

Inschrijven vooraf is niet meer nodig.

Kom je met de trein? Stippel dan HIER je route uit!
Als je om 12:09 in Centraal station van A vertrekt dan ben je om 12:54 in Geel.
LET OP: Vanaf 1 juli mag je gratis je fiets mee nemen op de trein! Je moet wel over een biljet met ‘fietssupplement’ beschikken, maar dat biljet zelf is dus gratis.


☝️Vergeet niet!☝️
Zorg voor een versnapering en wat water/frisdrank voor onderweg.
Bij mooi weer voorzie je best wat zonnecreme en eventueel een petje. Degelijke regenkledij is ook altijd handig!

Kijk op voorhand even na of je fiets (banden, ketting, versnellingen...) in orde is!
Handig is altijd een reserve binnenband in je fietstas te stoppen. Heb je nood aan een nieuwe buitenband, overweeg dan om er eentje aan te kopen die je moeilijk lek kan rijden.


❤️ Laat je niet afschrikken en kom uit je kot en fiets mee. We houden het veilig! Uiteraard is iedereen van harte welkom!❤️


Danny & Habibe
AV & KV Fietsen
bij problemen GSM 0486 54 46 91
heb je vragen: fietsen@activecompany.be
Volg ons op Facebook: 'Active Company Fietst!'

 

Hoe ziet een AC corona-fietstocht er voorlopig uit naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen vanaf 1 juli:

  • het is een kortere tocht (40 a 45 km) zonder picknick.
  • we fietsen met max 50 personen en werken dus niet meer met inschrijvingen vooraf. Alhoewel worden kleinere groepen aanbevolen. We houden wel een deelnemerslijst bij zodat we die kunnen voorleggen moest er iemand in de dagen na de fietstocht besmet blijken.
  • tijdens het fietsen is er geen afstand van 1,5m nodig onder mekaar, maar wel naar mensen buiten de groep.
  • de fietstocht moet georganiseerd zijn door een club en begeleid worden.
  • een terrasje of een etentje op het einde van de fietstocht zijn mogelijk mits max 15 personen per tafel. We volgen hierbij ook de richtlijnen van de café-uitbater.
  • we vertrekken rond 13u (en zijn rond 18u terug op de vertrekplaats).
  • wil je je extra beschermen dan kan je gerust een helm, mondmasker en/of fietsbril meebrengen
  • we hebben naast onze EHBO kit ook een kit met mondmaskers, alcoholgel en handschoenen bij, voor onvoorziene omstandigheden.
  • we hebben extra maatregelen ivm onze kassa. Heb je een nieuwe kaart nodig dan betaal je bij voorkeur met de app van bancontact/payconiq.
  • heb je koorts of andere symptomen die kunnen wijzen op een besmetting met Covid-19 dan blijf je natuurlijk thuis.


Like AC Fietstocht - Sint-Dimpnaroute - Geel - zondag 26 juli 2020 on Facebook comment on AC Fietstocht - Sint-Dimpnaroute - Geel - zondag 26 juli 2020 

Contact
Heb je vragen over deze activiteit? Contacteer