Categorie-afbeeldingWandel weekend 2022
Wanneer?
Vrijdag, 17 Juni 2022 17:00 - 18:00
Waar?
Oirschot
Extra Info
Activiteit

Dag wandelliefhebber

We hebben er lang op moeten wachten maar EINDELIJK kunnen we ons wandelweekend aankondigen; door Corona hebben we ons geplande weekend namelijk al tot twee maal toe moeten uitstellen…
Het is intussen al van juni 2019 geleden dat we nog eens samen op weekend konden - wie herinnert zich nog het verblijf in de oude watermolen van de prachtige tuinen van Annevoie?
Gelukkig kunnen we vandaag met een gerust hart onze trip verder inplannen. Hopelijk hebben jullie er net als wij zoveel zin in!

Wanneer?
Het ACA wandelweekend gaat door op 17, 18 en 19 juni 2022

Waar?
In 2022 steken we met ACA Wandelen de Nederlandse grens over.
Ons weekend gaat door in ‘Het Groene Woud’: het is een gebied van 35.000 hectare in de driehoek Eindhoven-Tilburg-’s-Hertogenbosch; centraal ligt een kern van 7.500 hectare aan natuur. De Nederlandse overheid riep het gebied in 2005 uit tot Nationaal Landschap. 
We verblijven aan de rand van een prachtig natuurgebied in Oirschot. De gemeente ligt op zo’n 100 kilometer van Antwerpen, reken dus op ongeveer 1,5 uur rijden (via E34 Eindhoven of via E19 Tilburg).

Streek
Wat het Groene Woud bijzonder maakt is de grote variatie in het landschap - dus ideaal voor een wandelweekend.  De bolle akkers rond Liempde en Haaren ontstonden door bemesting van arme gronden met heideplaggen en mest. Uitgestrekte weides omzoomd met populieren creëerden zogenaamde coulisselandschappen;  oude boerderijen zorgen voor een nostalgische toets.  
De Kampina tussen Boxtel en Oisterwijk werd niet ontgonnen en is nog steeds een ruig natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, bossen en stuifzand.  De Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn een bezoek waard en tal van beken stromen door het landschap.

Verblijf
“Cluijskenshof”  is een historische hoeve die omgevormd werd tot een sfeervolle en gezellige groepsaccommodatie; de wandelroutes starten aan de voordeur. Buiten onder de notelaar ligt een groot terras dat deels overdekt is, er is ook een vuurplaats, een petanquebaan en een grote tuin van waaruit je de natuur kan intrekken.
Ons verblijf is rookvrij en beschikt over verschillende zithoeken, een ruime eetplaats met doorkijk naar de keuken, een apart zaaltje voor bvb. een yoga-sessie). De keuken is goed uitgerust en er is een gezellige kachel.  In een bijgebouw staat een pingpongtafel en volksspelen. 
Er is slaapplaats voor maximum 25 gasten. Het verblijf is erg comfortabel ingericht - dus géén grote slaapzalen. Bovendien mogen hondjes ook mee.
Er zijn 7 tweepersoons slaapkamers en 3 slaapkamers voor drie of vier personen.  We beschikken over 7 (deels vernieuwde) badkamers; vaak hebben de slaapkamers nog een extra eigen lavabo.  Het beddengoed is al voorzien; enkel handdoeken moet je zelf meebrengen.  

  

Programma
. Vrijdag 17 06 2022 worden jullie vanaf 17:00 u ontvangen in onze hoeve en kan je je installeren op je kamer; eventueel kan je de prachtige omgeving al even kort verkennen. Om 19:00 u voorzien we een aperitiefje gevolgd door een eenvoudig avondmaal.
. Zaterdag 18 06 2022 zal er een voedzaam ontbijt klaar staan, waarna we zelf onze lunchpakketten maken voor onderweg.  We carpoolen naar de vertrekplaats  van onze eerste wandeling, op zo’n 10 minuutjes rijden; de route door het natuurgebied de Kampina bedraagt zo’n 18 kilometer. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten op vennen en heide, onze smakelijke picknick en een welverdiend terrasje.  Als we terug thuiskomen kunnen we ons even opfrissen; daarna staat het aperitief al op ons te wachten, gevolgd door een lekker diner.
. Zondag 19 06 2022 worden we ‘s ochtends gewekt met een heerlijk verwenontbijt ; daarna vertrekken we voor onze tweede wandeling. Onze toer van zo’n 15 kilometer loopt via De Mortelen, het natuurgebied dat aan onze voordeur begint. Onderweg worden er voldoende pauzes en terrasjes ingelast zodat we kunnen genieten van de omgeving; onderweg genieten we van een zelfgemaakt lunchpakket. Na afloop is er nog gelegenheid om je op te frissen en alle restjes op te eten en op te drinken. 
We ruimen samen op en ten laatste om 18:30 u verlaten we onze verblijfplaats om terug huiswaarts te rijden.
. PS:  zoals in de vorige editie voorzien we een takenlijstje waarop je zelf je naam kan invullen, zodat ieder een handje toesteekt bij opdienen, afruimen, afwassen. Vele handen maken licht werk - alvast bedankt voor jouw inzet.

Kostprijs
Kamertype:                                 
  . twin kamer (2 personen):            175,00€ per persoon
  . kamer met 3 of 4 personen:        160,00€ per persoon
Inbegrepen:                                
  . 2 overnachtingen (incl. beddengoed)
 . alle maaltijden en dranken (2 x ontbijt, 2 x lunch, 3 x diner)
  . opkuis, verbruik water/elektro/gas, toeristenbelasting
  . twee begeleide dagwandelingen
Niet inbegrepen:                         
  . vervoer van en naar Oirschot (probeer zeker te carpoolen)
  . handdoeken
 Inschrijvingsprocedure
Stuur eerst een mailtje dat je wil inschrijven naar wandelen@activecompany.be met vermelding van:
. jouw naam - en eventueel de naam van je roommate(s) alsje die al zou hebben
. je voorkeur inzake type kamer (twin/groep - zie prijsverschil - onder voorbehoud van beschikbaarheid)
. of je bepaalde voedselallergieën hebt of bv. vegetariër,… bent
. of je je hond(en) mee op weekend wil meenemen

Daarna ontvang je van ons een bevestiging en kan je het correcte bedrag overschrijven  (! je kan enkel inschrijven als je ACA lid bent/wordt !).

Opgelet:  snel inschrijven is de boodschap, want eerst is eerst…
Heb je nog vragen of opmerkingen?
Wil je nog meer info krijgen, stuur dan een mailtje naar wandelen@activecompany.be
of bel even naar  David  0476/30 66 57  of  Dirk  0479/23 60 51.

Hopelijk ben jij er in juni ook bij!
          Sportieve groetjes van het ACA-Wandelweekendteam!
          David, Dirk en Arnold

Contact
Heb je vragen over deze activiteit? Contacteer