Categorie-afbeeldingFietstocht 'Bloesemtocht'
Wanneer?
Woensdag, 01 Mei 2019 10:00 - 18:00
Waar?
Extra Info
Activiteit

 

AC Fietsen Uitnodiging 'Bloesemfietstocht' op woensdag 1 mei!


Eerst blikken we nog even terug op onze vorige fietstocht 'De Ganserijdersroute'. Deze eerste fietstocht was een succes en viel bij alle deelnemers enorm in de smaak! Heel leuke tocht met verassende natuur, plekjes waar we nog nooit geweest waren en natuurlijk een leuk gezelschap!
Bedankt Rudy! 
?


KLIK en geniet van de foto's!

 

Voor onze volgende tocht geven we het woord aan Luc, zoals elk jaar zorgt hij voor een fietstocht met een culinair tintje. Wie herinnerd zich niet de 'Aspergeroute' van vorig jaar... KLIK voor foto's en filmpje.
Luc is een wereldfietser van formaat en kent de mooiste plekjes op zijn duimpje! ❤️?❤️
Deze keer begint hij echter met een waarschuwing...
 


Waarschuwing vooraf voor zij die gewend zijn hapklare groenten of fruit voorgeschoteld te krijgen tijdens of na door mij georganiseerde fietstochten: deze keer ga je enkel de bloesems te zien krijgen van appels, peren of kersen. Om de eigenlijke vruchten te plukken, ga je in september-oktober nog eens moeten terugkomen!
 

Deze Bloesemfietstocht start en eindigt aan het station van Sint-Truiden, en voert ons via Kuttekoven en Borgloon naar dorpjes met op z'n minst "vreemde" namen, zoals Heks, Vechmaal en Veulen. Er zitten wel wat hellingetjes in het parcours (zij het meestal bergafwaarts ?), maar ter compensatie daarvan heb ik de totale afstand beperkt tot zo'n 50 km.

Voor zij die zouden vrezen dat tegen 1 mei alle bloesems zouden verdwenen zijn: de Bloesem-wijding vindt dit jaar pas plaats op 28 april. Dus zal er 3 dagen later ook nog wel wat bloesem te vinden zijn...

PRAKTISCH: 

  • Deze fietstocht gaat uitzonderlijk door op een WOENSDAG. Zowat iedereen is die dag evenwel vrij, want het is de Dag van de Arbeid: 1 mei.
  • Vertrek om 10u30 aan het station van Sint-Truiden, waar de trein uit Leuven een kwartier eerder (om 10u15) is toegekomen. Vanuit Antwerpen-Centraal is de trein naar Leuven vertrokken om 8u36, en hij pikte nog AC-Fietsers op in A'pen-Berchem om 8u41, in Mechelen om 8u56, en in Brussels Airport-Zaventem (voor onze internationale fietsgegadigden) om 9u10.
    Kom je van uit een andere stad dan kan je HIER je route bepalen.
  • Toch met de auto? Een uitgebreid netwerk van snel- en lokale wegen staat ter uwer beschikking. Uw GPS of Google Maps wijst de weg, en rond het station van Sint-Truiden is er wel wat parkeergelegenheid.
    Adres: stationsplein 65, 3800 Sint-Truiden

In 2010 waren we ook te gast in de bloesemstreek met Ivo. KLIK en bekijk de foto's van toen, zo hebben jullie ongeveer een idee van welke prachtige tocht ons te wachten staat! Hou er wel rekening mee dat het 9 jaar geleden is....


☝️Vergeet niet!☝️

Zorg voor je picknick en wat frisdrank voor onderweg.
Bij mooi weer voorzie je best wat zonnecreme en eventueel een petje. Degelijke regenkledij is ook altijd handig!

Kijk op voorhand even na of je fiets (banden, ketting, versnellingen...) in orde is!
Handig is altijd een reserve binnenband in je fietstas te stoppen. Heb je nood aan een nieuwe buitenband, overweeg dan om er eentje aan te kopen die je moeilijk lek kan rijden.


Iedereen van harte welkom!

Luc Van Espen

Danny Roggeman
AV Fietsen
bij problemen GSM 0486 54 46 91
heb je vragen: fietsen@activecompany.bePS: Er zijn nog enkele plaatsen vrij op het fietsweekend. KLIK voor meer info.

 
 
Contact
Heb je vragen over deze activiteit? Contacteer fietsen@activecompany.be