Categorie-afbeeldingFietstocht: Boomse Pannen
Wanneer?
Zondag, 30 Mei 2021 -
Waar?
Extra Info
Activiteit

Uitnodiging Fietstocht: 'Boomse Pannen' zondag 30 mei


Eindelijk weer positief nieuws! De vaccinaties zijn volop aan de gang en de ziekenhuis opnames dalen traag maar gestaag. We krijgen dan ook ruimte om terug met een groep te gaan fietsen, al zijn er nog wat beperkingen.

We hebben voor jullie een en ander op een rijtje gezet:

  • we mogen met max 25 personen fietsen (begeleiders niet inbegrepen). We gaan dus terug met inschrijvingen werken.
  • we fietsen achter elkaar, behalve diegene die in dezelfde bubbel zitten.
  • we respecteren de onderlinge afstand (1,5 meter) en zetten een mondmasker op als we ergens om de één of andere reden moeten stoppen. Tijdens het fietsen is geen masker verplicht.
  • we hebben naast onze EHBO kit ook een kit met mondmaskers, alcoholgel en handschoenen bij, voor onvoorziene omstandigheden.
  • extra maatregelen ivm onze kassa: heb je een nieuwe kaart nodig dan betaal je bij voorkeur met de app van bancontact/payconiq.
  • heb je koorts of andere symptomen die kunnen wijzen op een besmetting met Covid-19 dan blijf je natuurlijk thuis. 

Heel wat regeltjes, maar deze zijn echt nodig als we onze tochten op een veilige manier willen organiseren en als we wettelijk in orde willen zijn.

Het is onze eerste fietstocht van 2021, kijk dus eens na of je je lidgeld al betaald hebt en anders: zie verder onderaan. Kom je voor de eerste keer, dan fiets je gratis mee en kan je zo eens proeven van deze activiteit.

Onze eerste tocht 'Boomse Pannen' plannen we op zondag 30 mei. Indien we meer inschrijvingen hebben dan 25 personen dan doen we het op zondag 6 juni nog eens over voor een tweede groep.

We hebben voor jullie een tocht uitgestippeld met vertrek vanaf 'Het Steen' in Antwerpenmet verschillende mogelijkheden wat betreft de afstand die je wil fietsen. Zo willen we een zo groot mogelijke groep bereiken want iedereen zit natuurlijk te popelen om terug met vrienden op stap te gaan.

Het idee: 
Een tocht die vertrekt zo dicht mogelijk tegen onze thuisbasis: Antwerpen.
Een tocht voor de meer geoefende fietser zowel als voor de meer recreatieve fietser.

De tocht vertrekt aan 'Het Steen' in Antwerpen en stopt op Linkeroever aan de voetgangerstunnel. In zijn geheel is de tocht 65 km.
Voor wie dit niet ziet zitten die kan aansluiten op de tocht aan de waterbus halte in Hemiksem. (dat scheelt je 13 km) Je kan dus met de fiets op de waterbus vanuit Antwerpen naar Hemiksem varen of gewoon eventueel naar Hemiksem komen met de auto.

Van Hemiksem gaat het naar Niel en Boom (waar we de Rupel en het zeekanaal Brussel-Schelde oversteken) en zo richting Temse (waar we de schelde oversteken) en verder richting Steendorp, Rupelmonde, Bazel, Kruibeke, Burcht en Linkeroever (voetgangerstunnel).

Zie je het op het einde niet meer zitten dan kan je de waterbus in Kruibeke terug naar Antwerpen nemen (scheelt je 10 km).

Ben je met de auto naar Hemiksem gekomen om daar te starten? Dan kan je op de terugweg in Bazel de overzet naar Hemiksem nemen. De tocht tussen Hemiksem en Bazel is ongeveer 40 km.

Dus heel wat mogelijkheden, jullie mogen zelf kiezen.

Wat mag je verwachten:

Omdat het sociale aspect op een laag pitje zal staan, moet deze tocht het hebben van de sportieve ervaring en van de prachtige natuur. We fietsen op een rustig tempo.

Verder ga ik er niet teveel over vertellen maar is het vooral een tocht om te ontstressen, te ontspannen, een detox kuur tegen alles wat met corona te maken heeft... We gaan de druk van de ketel halen....
We gaan genieten van de natuur rond de Rupel, de boorden van de Schelde, het rijke verleden van de kleine vissersdorpjes, de historische sites van de steenbakkerijen in Boom en Steendorp, het idyllische Rupelmonde, het kasteel d'Ursel in Hingene....enz...
En misschien zit er wel een crème-glaske in ... ?

  

Praktisch:
We spreken af aan 'Het Steen'  Steenplein 1 , 2000 Antwerpen (waar de waterbus en de Flandria boten aanleggen) om 10u15 op zondag 30 mei.
Vertrek om 10u30 stipt

Voor wie in Hemiksem aansluit: we wachten daar op de waterbus van 12u aan de aanlegsteiger in Hemiksem.

Kom je met de auto:
Het is eenvoudig om te parkeren op Linkeroever. Je kan eventueel aan het Sint-Anna strand al de waterbus nemen met je fiets. Alle uren van de waterbus kan je HIER bekijken. Je kan hier zelfs online een ticket bestellen.
Hou er rekening mee dat als je om 12u in Hemiksem wil zijn dat je dan om 11u30 de waterbus in Antwerpen moet nemen (kostprijs 3 euro) of om 11u20 op Sint  Anna Linkeroever.

je schrijft je in door een mailtje te sturen naar fietsen@activecompany.be waarin je vermeldt:

  • je naam (of namen)
  • of je vertrekt aan 'Het Steen' (om 10u15) of in Hemiksem (om 12u)
  • of je op 6 juni mee kan fietsen indien er op 30 mei teveel inschrijvingen zouden zijn.

Eenvoudiger is het om HIER te klikken en je mailtje in te vullen

We sturen je achteraf een bevestigingsmail en dan ben je definitief ingeschreven!

☝️Vergeet niet!☝️
Zorg voor een lunchpakketje en wat water/frisdrank voor onderweg.
Bij mooi weer voorzie je best wat zonnecreme en eventueel een petje. Degelijke regenkledij is ook altijd handig!

Kijk op voorhand even na of je fiets (banden, ketting, versnellingen...) in orde is!
Handig is altijd een reserve binnenband in je fietstas te stoppen. Heb je nood aan een nieuwe buitenband, overweeg dan om er eentje aan te kopen die je moeilijk lek kan rijden.


❤️ Laat je niet afschrikken en kom eens uit je kot en fiets mee. We houden het veilig! Uiteraard is iedereen van harte welkom!❤️

Danny en Habibe ???
AV & KV Fietsen
bij problemen GSM 0486 54 46 91
heb je vragen: fietsen@activecompany.be
Volg ons op Facebook: 'Active Company Fietst!'

Contact
Heb je vragen over deze activiteit? Contacteer fietsen@activecompany.be